De Passie


Jan Pouwels Pianospecialist
Kavelpad 1
6615AR Leur

Telefoon: 024-6412668
E-mail: info@janpouwelspiano.nl
Jan Pouwels is geboren en getogen in Leur. Hij woont daar nog altijd met veel plezier in zijn ouderlijk huis, een oude karakteristieke boerderij, die hij eigenhandig met hulp van vrienden en familie volledig en deskundig heeft gerestaureerd tot een waar juweeltje!

Toen Jan acht jaar was wist hij al wat hij wilde worden; hij wilde ambachtelijk vakmanschap combineren met muzikaliteit. Deze wens is nooit veranderd en je kunt wel stellen dat hij nog iedere dag geniet van zijn jongensdroom.

Jan is na de middelbare school in de leer gegaan bij pianovakspecialist Goldsmeding (bijgenaamd het Goldsmeding-“nest”) in Amsterdam, een begrip in de pianowereld. Hij leerde daar het ambacht op traditionele wijze.

Jan Pouwels stemt en verkoopt piano’s maar het gaat verder dan dat. In feite is hij een intermediair tussen piano en pianist; een verlengstuk van het vertolken van muziek. De kunst is om de perfecte combinatie te creëren. Dat is de grondslag van zijn passie.

Jan ziet het als een voorrecht zijn passie te mogen uitvoeren en doet dit nog altijd met dezelfde toewijding als toen hij begon.

Download hier het kranten artikel in PDF: Klik hier

';